A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти м. Новогродівка
Дітей вчить те, що їх оточує. Марія Монтессорі

VІІІ обласний фестиваль «Шукай краси, добра шукай!»

Дата: 27.10.2023 13:23
Кількість переглядів: 15

VІІІ  обласний фестиваль "Шукай краси, добра шукай!» об'єднав словолюбців!"

   День української писемності та мови – свято, що збирає учнівську та вчительську спільноти Донеччини для участі в обласному фестивалі «Шукай краси, добра шукай!». Цьогоріч захід відбувся в дистанційному форматі  07 листопада й був присвячений 85-річчю від дня народження Василя Семеновича Стуса. 

 Фестиваль, організований і проведений відділом мовно-літературної освіти Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та  спрямований на поглиблене вивчення української мови та літератури, виявлення творчого потенціалу молоді та презентацію навчально-методичних і поетичних доробків педагогів, володіння сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, виховання високої читацької та загальної культури. Фестиваль  проводився в номінаціях:

1. Літературно-музичний мікс «Любов – то, може, єдина справжня квітка, подарована людині Богом» (В. Стус).

2. Автор підручника «Ти – це, насамперед, Твоя воля» (В. Стус).

3. Проби пера педагогів Донеччини «Поет повинен бути людиною. Такою, що, повна любови» (В. Стус).

4. «Виставка художньої творчості «Незламний Василь Стус».

    Педагоги Новогродівської громади  Краснік Олена Миколаївна (Новогродівський  ЗЗСО І-ІІ ст. №8) та Дерман  Тетяна Павлівна (Миколаївський ЗЗСО І-ІІІ ст. №11) взяли участь у фестивалі в номінації автор підручника «Ти – це, насамперед, Твоя воля».

     Серед 25 учасників цієї номінації у фінал вийшла Краснік Олена Миколаївна, сторінки підручника якої  презентують  сучасні методи вивчення біографії видатного поета Василя Стуса. Підручник об'єднує різноманітні джерела інформації, відеоматеріали та творчі завдання, які стимулюють учнів зануритись у вивчення життєвого шляху поета та вивчати його філософські погляди.  Навчальний матеріал та завдання розроблені таким чином, щоб сучасним учням представити Василя Стуса як видатного громадського діяча та відзначити його особистий внесок у збагачення культурної спадщини України. Адже, слова Василя Стуса — це скарбниця мудрості, що завжди актуальна для сьогодення і молодого покоління.

Вітаємо Краснік Олену Миколаївну з перемогою!!!

VІІІ обласний фестиваль «Шукай краси, добра шукай!» укотре довів, що українську мову знають, шанують і плекають на Донеччині.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано