A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти м. Новогродівка
Дітей вчить те, що їх оточує. Марія Монтессорі

Мовленнєві цікавинки

Дата: 04.11.2021 10:48
Кількість переглядів: 34

Мова є основною психічною функцією людини. Завдяки їй, людство здобуває інформацію, знання, накопичує та передає досвід. А зв’язне мовлення – це вища форма розумової діяльності. Саме вона і визначає рівень інтелектуального розвитку людини. Тому серед багатьох завдань виховання та навчання дітей дошкільного віку розвиток мовлення є один із головних. І в останні роки, у час глобальної компютеризації, питання розвитку мовлення дітей набувають все більшої актуальності.

Дитина, яка говорить чисто і правильно, упевнена в собі, сміливо долучається до бесід. Добре розвинене мовлення дає дітям сповна реалізувати комунікативну функцію й успішно соціалізуватися.

У закладі дошкільної освіти №16 «Радість» вихователь Альона Калоша організувала та провела з вихователями закладу «круглий стіл», поділилася своїм досвідом роботи в області розвитку мовлення дітей дошкільного віку. За допомогою Чарівної квітки вихователі об'єдналися на три команди і виконували завдання, які можна використовувати в роботі з дітьми: «Продовж казку», «Малюнок-розповідь», «Ігри-римівки». Ведуча заходу показала зарядку для мозку, яку можна використовувати для поліпшення розумових здібностей у дітей, продемонструвала пальчикову гімнастику з колючими м’ячиками. Під час виконання цих вправ у дітей розвивається мілка моторика рук, стимулюються мовні зони кори головного мозку.

Проведення «круглого столу» сприяло підвищенню інтересу педагогів до пошуку цікавих методів і технологій в області розвитку мовлення дітей.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано