A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти м. Новогродівка
Дітей вчить те, що їх оточує. Марія Монтессорі

Якісні та сучасні ресурси

Дата: 18.04.2022 09:55
Кількість переглядів: 93

Якісні та сучасні ресурси 

Працюєте зараз з дітьми та молоддю та потребуєте освітніх ресурсів?
Напишіть нам повідомлення - скільки наборів та чого, куди та кому відправити - на betterinternetcentre@gmail.com
Відправимо Новою поштою безкоштовно. Оплата послуг пошти ваша.

Що маємо?

? Всесвіт можливостей - унікальний ігрофікаційний інструмент для уроків та позакласних заходів, навчань та методичних об'єднань, тренінгів та семінарів

  • 30 якісних та зручних карток з ілюстраціями щоденних життєвих ситуації, пов’язаних з використанням Інтернету та реалізацією прав людини;
  • інструкція, яка містить детальні описи 15+ варіантів вправ та питання до них;
  • простір для обговорення загроз та можливостей, реалізації та захисту прав людини в онлайновому просторі (для уроків "Правознавство" та "Громадянська освіта", заходів з протидії булінгу та кібербулінгу, до кампанії "16 днів проти насильства" тощо);
  • мінімум часу для підготовки якісного, змістовного та цікавого заходу

? Старт - набір карток для фасилітації процесу навчання та проведення якіних тренінгів та семінарів, зустрічей та ігор.

Зміст ілюстрацій 45 карток – це п’ять тем зображень та дев’ять кольорів зворотного боку карток.

Набір “Старт” розроблено для якісного проведення:

  • знайомства;
  • очікувань;
  • рефлексії;
  • актуалізації знань з теми;
  • оцінки досвіду з теми;
  • зворотного зв’язку;
  • відкритого діалогу в групі;
  • формування малих груп різними способами на будь-якому етапі заходу;
  • організації дозвілля (ігри Крокодил, Меморі) тощо.
  • Інструкція містить детальний опис 8+ варіантів для роботи з аудиторією, різною за віком, мовою спілкування й кількістю учасників та учасниць.

? Набір з 4 плакатів “Безпека онлайн” (Арт. SKLK05-08), що містить:
Плакат «ТОП-10 думок для моєї безпеки в Інтернеті» (середня та старша школа) (Арт. SKLK05)
Плакат «10 порад від Скроліка для твоєї безпеки в Інтернеті» (молодша школа)(Арт. SKLK06)
Плакат «Безпека дитини онлайн: що можуть зробити батьки» (дитячий садок та молодша школа) (Арт. SKLK07)
Плакат «Безпека дитини онлайн: ідеї для батьків» (середня та старша школа) (Арт. SKLK08)


«Онлайк» – новий навчально-методичний посібник щодо освіти з безпеки в інтернеті для професійних спільнот

Онлайнову версію посібника можна завантажити за покликанням: https://www.osce.org/files/f/documents/0/f/483533.pdf

Друге видання посібника з безпеки в інтернеті має  нову назву – «Онлайк» та ставить перед собою амбітну мету – допомогти професійним спільнотам в Україні відшукати натхнення та ідеї, посилити ефективність заходів для розвитку компетентностей безпечної поведінки дітей і молоді в інтернеті, сприяти реалізації й захисту прав дитини та прав людини в сучасному цифровому світі.

У посібнику містяться детально розроблені вправи й інформаційні матеріали для висвітлення теми безпечної поведінки в інтернеті у професійній діяльності з дітьми, молоддю та професійними спільнотами.

Посібник також містить теоретичний матеріал про безпечну поведінку в інтернеті, опис занять і тренінгових вправ з розвитку компетентностей безпечної поведінки в інтернеті:

  • «Повага до прав людини онлайн»;
  • «Участь онлайн»;
  • «Збереження здоров’я під час роботи з цифровими пристроями»;
  • «Звернення по допомогу та захист».

Використовувати вправи можна окремо чи адаптувати їх відповідно до потреб цільової аудиторії – дітей, молоді, батьків та/чи осіб, що їх замінюють, освітянської й бібліотечної спільнот, працівників і працівниць молодіжної, соціальної, правоохоронної сфер.

«Онлайк» – це друге оновлене видання навчально-методичного посібника «Керівництво із соціально-педагогічного супроводу формування безпечної поведінки підлітків в інтернеті». Перше видання схвалила для використання в закладах освіти комісія з інформатизації закладів освіти Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України (Лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» № 21.1/12-Г-761 від 09.11.2017).

Ця публікація видана за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. Усі права захищені. Зміст цієї публікації можна безкоштовно копіювати та використовувати для освітніх та інших некомерційних цілей за умови посилання на джерело інформації. Координатор проектів ОБСЄ в Україні не несе відповідальності за зміст та погляди, висловлені у цій публікації.
 


 


ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ 2023


7 лютого 2023 року
 у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

Центр кращого Інтернету запрошує долучитися до спільного проведення цього дня в Україні у вашій родині, закладі освіти, місті, організації, країні, світі:

  • Реєструйте свою підтримку та отримуйте відкритий цифровий бейдж Організатор_ка заходу до Дня безпечного Інтернету 2023 за посиланням: https://bit.ly/2OAHJXB;
  • Проводьте зустрічі, обговорення, тренінги, форуми, конференції, родинні наради, класні години, батьківські збори, прес-конференції, квести із безпеки онлайн;
  • Повідомляйте про свої події у соціальних мережах, використовуючи хештеги #SID2023 або #SaferInternetDay#ДеньБезпечногоІнтернету#ДеньБезпечногоІнтернету2023

Відповідаємо на ваше запитання щодо бейджів та сертифікатів з організації заходів до Дня безпечного інтернету - бейджі видано ще до 24 лютого. Сертифікати генерувались протягом дня, зараз тоді, коли є інтернет. Всі питання також вирішуємо в індивідуальному порядку - пишіть, всім відповідаємо як можемо.
Якщо Ви не отримали бейдж та сертифікат, будь ласка:
1. перевірти пошту, з якої реєструвались (зокрема і спам) - має бути повідомлення про те, що вам видано бейдж на платформі https://www.badgecraft.eu/uk
2. якщо раптом це повідомлення вже видалили, заходьте у свій акаунт на платформі https://www.badgecraft.eu/uk з поштою, за якою реєтрувались, і схвалюйте отримання бейджа. Тоді ми це бачимо в системі і генеруємо вам сертифікат.
Будь ласка, зверніть увагу на ваше ім'я акаунту на платформі - так воно буде написано і у сертифікаті. Ви можете змінити його на правильне і тоді пишіть нам, ми перегенеруємо сертифікат, щоб ви мали гарний і правильний сертифікат, який можете і далі використовувати.
З будь-яких питань пишіть у приватні чи на betterinternetcentre@gmail.com
Намагаємось всі питання вирішити.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано