A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти м. Новогродівка
Дітей вчить те, що їх оточує. Марія Монтессорі

ІІІ (обласний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Дата: 19.11.2021 09:20
Кількість переглядів: 4

17 листопада 2021 року юні філологи Новогродівської громади зібралися в дистанційному форматі для участі в ІІІ (обласному) етапі ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Конкурс відбувся на базі Новогродівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. № 7.

 У завданнях було запропоновано поміркувати над тим, які поезії Тараса Шевченка викликають позитивні емоції (5 клас); які твори Кобзаря можна було б почитати на дозвіллі (6 клас); передати умовну зустріч із поетом, увівши до неї опис зовнішності (7 клас). Восьмикласники з’ясовували, чому «Кобзар» має стати настільною книжкою кожного українця, а дев’ятикласники змальовували уявний образ Тараса Шевченка. Учні 10 класу висловлювалися про невмирущість його феномену, майбутні випускники уявляли себе журналістами й на основі запропонованого уривка  з вірша «Думка» писали статтю в газету  про причини добровільної та вимушеної еміграції.

Якими будуть результати, побачимо трохи пізніше, після перевірки робіт компетентним журі.

Відділ української мови та літератури Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти дякує учасникам та педагогам, які долучилися до проведення цього актуального мовно-літературного конкурсу.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано